28-02-2015 - Jeroen Vreugdenhil winnaar open clubkampioenschappen

Op vrijdagavond 27 februari 2015 werden de open clubkampioenschappen georganiseerd. Bij dit toernooi zit iedereen in dezelfde klasse en krijgen de spelers die lager spelen punten voorsprong. Een klasse verschil is 3 punten voorsprong en dan daarna per klasse 1 punt voorsprong erbij. Er waren 13 inschrijvingen voor het toernooi. Dat betekende dat de 1e ronde uit een poule van 5 spelers en 2 poules van 4 spelers bestond. Uit alle poules gingen nummers 1 en 2 door naar de volgende ronde.

In poule A was Hua Shan Chen de grote verrassing. Mede door de 4-0 voorsprong per game die hij had tegen Roy Rombaut en Jurriaan Hofman, kon die van deze twee spelers winnen. Hij werd zodoende met 3 overwinningen 2e in de poule en plaatste zich voor de volgende ronde. Jeroen Vreugdenhil werd 1e.  Ook hij moest flink aan de bak tegen Chen maar kon de partij met 3-1 winnen.

In poule B werd Ron Sonneveld 1e. Hij won al zijn 3 partijen al had die wel een 5 gamer nodig tegen Angela Spaargaren. Angela had in deze partij steeds 3-0 voorsprong per game. Renate van Veelen werd 2e in deze poule. Ook die had de nodige moeite met Angela. Angela had ook in deze partij steeds 3-0 voorsprong per game. Dit werd daardoor ook een leuke wedstrijd die Renate uiteindelijk in vijven won.

In poule C werd Robert van Holsteijn 1e. Hij bleef ongeslagen en pakte geconcentreerd 3 overwinningen. Tweede werd de zieke Krijn Rodenburg. Hij stond tegen al zijn tegenstanders naast dat die ziek was ook nog eens 4-0 per game achter. Dus een knappe resultaat van hem dat zich toch nog kwalificeerde voor de volgende ronde.

De kwart finale wedstrijden waren Renate-Krijn en Robert-Chen. Renate had steeds 4-0 voorsprong per game. Zij zou de wedstrijd dan ook winnen met 4-1. Zoals ze het zelf zei deels door goed spel, deels door mazzelballen en doordat Krijn helaas ziek was. Laatstgenoemde zou ook en terecht gelijk daarna zijn bedje opzoeken en we hopen dat die snel weer beter is.

Bij Robert-Chen had Chen wederom 4-0 voorsprong per game. Waar die in de poule fases sterk spel kon laten zien, lukte dat dit keer niet. Robert speelde ijzersterk tegen Chen met de korte nopjes, gevarieerde service en spin. Chen liep gehele wedstrijd achter de feiten aan en verloor dus de wedstrijd ook met 3-0.

De halve finale wedstrijden en finale wedstrijd waren dus 0-0 wedstrijden omdat alleen nog 4e klassers in het toernooi zaten.

Eerste halve finale wedstrijd ging tussen Jeroen-Renate. Door sterk service spel van Jeroen, werd dit een vrij gemakkelijke 3-0 overwinning voor Jeroen.

De andere halve finale tussen Ron en Robert was erg spannend. Mooie schuif, spin, openings en verdedigende ralley’s kwamen tevoorschijn tijdens deze wedstrijd. Spelers kennen elkaar ook door en door. Dit betekende dus dat er een 5 gamer aan de pas moest komen. De 5e game werd uiteindelijk door Ron gewonnen met 11-5.

De finale ging dus tussen Jeroen en Ron. Ook dit werd een mooie wedstrijd. Aanvallende spel van Jeroen tegen verdedigende spel van Ron.  Uiteindelijk had Jeroen wat meer mazzel op belangrijke momenten van de wedstrijd dan Ron en zou Jeroen dus de wedstrijd met 3-1 winnen werd hij de open clubkampioen van SVN.

Na de finale was de prijsuitreiking en kon men daarna in de kantine een drankje en bitterballen benuttigen. Vanaf deze plaats bedanken wij Angela voor organisatie en Angela, Nico en Robert voor het tellen van de halve finale wedstrijden en finale wedstrijd.open club