03-05-2015 - Pim van der Ende/Theo van Zweden clubkampioenen dubbel

Verslag van kampioenschap dubbel SVN

Gespeeld op vrijdag 2 mei 2015

Op deze avond hebben zich 18 deelnemers aangemeld.

Verdeeld over 9 duo’s, werd na een herschikking van de teams door de wedstrijdleiding, werden de wedstrijden aangevangen rond 20.30 uur.

In de vijfkamp werden Ron Sonneveld/Henk van Staalduinen voor de het duo JeffreyZwinkels/Sjors van Dongen poulewinnaar.

In de poule des doods, eerder op de avond zo aangeduid, werden de winstpartijen gelijk verdeeld over 3 duo’s.

Na een enerverende boekhoudkundige controle van de gespeelde wedstrijden van de gelijk geëindigde duo’s bleken Robert van Cooten/Roy Rombout de eerste plaats te hebben behaald. Op de 2e plaats in de poule werden Theo van Zweden/Pim van der Ende genoteerd.

Hiermee waren de halve finalisten bekend.

Op tafel 1 wonnen Theo en Pim van Ron Sonneveld (vice kampioen van Nederland dubbelspel) en Henk in drie sets.

Op tafel 2 speelden de duo’s Robert/Roy een lange vijfsetter onder leiding van Renate tegen Jeffrey en Sjors.

De 5e set leverde een overwinning op van het duo RR

De finale werd dus een strijd tussen de duo’s Robert en Roy en Pim en Theo.

Theo bleek voor deze avond al zijn vakanties zodanig ingepland te hebben, dat hij aan dit kampioenschap kon deelnemen.

Beide koppels waren aan elkaar gewaagd en dat bleek uit de game standen, 3 ervan boven de 10 punten en dus minder dan 2 punten verschil

Na de verlenging in de 4e game bleken Theo en Pim de sterksten.

Zij werden door de wedstrijdleiding aan het einde van de avond gehuldigd als de nieuwe kampioenen in het dubbelspel. Een verdiende 2e plaats was voor Robert en Roy

Tijdens het inleidende voorwoord van de wedstrijdleiding zal er overwogen worden om in 2016 een dubbelkampioenschap voor samengestelde teams te organiseren.

Alleen bij voldoende interesse van de leden vindt dit plaats.

Dank aan de wedstrijdleiding en de barwacht voor deze geslaagde avond.