15-05-2015 - Ron Sonneveld Westlands Kampioen in de C categorie; Jeroen Vreugdenhil 2e in de B categorie

Op donderdag 14 mei 2015 (Hemelvaartsdag) werd bij ttv Salamanders in Wateringen de Westlandse kampioenschappen gehouden.

Namens SVN deden Jeroen Vreugdenhil, Nico van Zwet en Ron Sonneveld mee.

Ron en Nico waren ingedeeld in de Categorie C, 4e/5e klasse niveau, Jeroen was in de B categorie ingedeeld, 2e, 3e en 4e klasse niveau.

Tijdens dit toernooi hebben Ron en Jeroen een prachtig resultaat behaald. Ron en Nico zaten in de voorronde apart in twee sterke poules van 5 spelers. Nummers 1 en 2 gingen door naar de halve finale.

Nico wist 1 van de 4 partijen te winnen en strandde derhalve in de poulefase.

Bij Ron ging het zeer voortvarend. De 1e wedstrijd was gelijk een thriller van jewelste tegen Rob Joosten van Salamanders. Na een minuut of 45 was de wedstrijd afgelopen en had Ron zijn wedstrijd gewonnen met 3-2. De 2e wedstrijd was tegen Youri Toma van TOG. Ook deze wedstrijd werd gewonnen. De 3e wedstrijd was tegen Niels Ruiterman van Salamanders. Ook deze wedstrijd werd gewonnen. De 4e en laatste poule wedstrijd was tegen Rick Boek van Salamanders. Beide spelers hadden al hun wedstrijd tot nog toe gewonnen. Dus beiden waren door naar de volgende ronde. Dit werd een wedstrijd tussen de rustig spelende Ron en verbaal aanwezig zijnde Rick. Onze topper won deze wedstrijd met 3-1 en werd zo 1e in de poule ondanks dat Rick dacht dat hij 1e was geworden in de poule(??)

Na deze slopende poule fase mocht Ron uitrusten in de vorm van een wedstrijd te spelen in de open klasse. Zijn tegenstander hierin was Elwin Huiden. Een talent van Salamanders die kampioensklasse bij de jeugd heeft gespeeld. Ondanks dat Ron goed speelde moest hij toch Elwin na 3 games feliciteren met zijn overwinning. Het spel van Ron was gewoon ook goed in deze wedstrijd dus dat gaf vertrouwen voor de halve finale wedstrijd in zijn eigen klasse.

In de halve finale speelde Ron tegen Rob Hage van Salamanders. Dit werd wederom een hele goede wedstrijd van Ron. Heel geconcentreerd speelde Ron deze wedstrijd. Zijn tactiek was goed en zodoende kon Ron ook deze wedstrijd winnen en plaatste die zich voor de finale!

In de finale kwam hij de verbaal aanwezige Rick weer tegen. Een lastige wedstrijd dus voor Ron omdat hij in de poule fase al had gewonnen van Rick. Echter nu ging Ron ook weer super van start met verdedigend spel van hem en dan af en toe lekker van die rustige topspin ballen geven. Prachtig om naar te kijken. Zodoende was het snel 2-0 voor Ron. In de 3e game ging Rick beter spelen en harder schreeuwen waardoor Ron even wat slapper speelde en deze game dus aan Rick moest geven. In de 4e game was Ron echter weer scherp! Met harde schuif en kapballen plus goede spin ballen, kwam Ron op 10-9 te staan. Na een lange mooie rally maakte Rick de fout waardoor Ron WESTLANDS KAMPIOEN werd. Een super prestatie van hem maar ook dikverdiend. Hij was nl echt de sterktste tijdens dit toernooi. Ron van Harte Gefeliciteerd!

En dan Jeroen, die had ook een super middag in Wateringen. Vanwege zijn sterke competitieresultaten zat hij bij een zeer sterk gezelschap van 2e, 3e en 4e klassers in categorie B. In 3 poules van 4 werd daar gestreden om de Westlandse titel. Na 2 overwinningen in de poule plaatste Jeroen zich voor de kwartfinales. Daarin moest hij het opnemen tegen zijn 'angstgegner' Dennis Breevaart van TOG. In de laatste onderlinge confrontaties pakte Dennis steeds in de 5e game de winst, dus statistisch gezien kwam de kans dat Jeroen een keer van Dennis zou winnen steeds dichterbij. En dat gebeurde dus op deze mooie Hemelvaartsdag. In een bloedstollende thriller won Jeroen in de 5e game met 13-11. In de halve finale kwam Jeroen tegenover Jacob Kouwenhoven van Smash te staan. Vooraf gaf Jeroen zichzelf weinig kans, maar door zeer geconcentreerd spel wist Jeroen Jacob constant onder druk te houden. Jacob was zeer balvast en bracht bijna alles terug, maar toch had Jeroen in de 3e game ineens een paar matchpoints. Helaas wist hij die toen nog niet te verzilveren. In de 4e game ging het super met Jeroen en kwam met 8-2 voor en om de spanning er in te houden pakte hij op 10-8 de winst en stond zowaar in de finale!

Voor dat Jeroen de finale mocht spelen, trad hij nog aan in de 2e ronde van de Open Klasse tegen Hilair Bislip van Salamanders. Duidelijk een maatje te groot, maar lekker om op hoog niveau vormbehoud te tonen, maar niet te veel energie te verspillen voor de finale in zijn eigen klasse.

Daarin moest hij het opnemen tegen Brian de Leeuw van TOG, 2e klasser duo 86%(!). En wat gebeurt er, na 2 games staat Jeroen gewoon met 2-0 voor! Brian zag helaas in dat hij een tandje bij moest schakelen en de wedstrijd kantelde. Brian kwam terug tot 2-2 en sloeg in de beslissende game nagenoeg alles raak, vooral zijn forhand was subliem. Jeroen kon in een paar rally's mee, maar moest uiteindelijk toch buigen voor Brian. Toch een mooie 2e plaats Jeroen, daar mag je trots op zijn!

Na een paar overwinningsdrankjes kregen Jeroen en Ron om een uur of 20.00 uur, nadat alle finales waren gespeeld, hun bekers en kwam er hiermee een einde aan een lang maar succesvol toernooi!