09-09-2015 - In memoriam Ed Kapel

In memoriam Ed Kapel

Op zondag 6 september 2015 is Ed Kapel op 56 jarige leeftijd overleden.

Sinds de oprichting eind 1973 was Ed lid van de vereniging. Er werd direct al deelgenomen aan de jeugdcompetitie en ook al snel was Ed een van de leden in het jeugdbestuur. In al de jaren van zijn lidmaatschap heeft Ed diverse werkzaamheden voor de vereniging verricht. De meest in het oog springende was  het geven van training aan de jeugd. Veel jeugdleden hebben jarenlang vooral de juiste techniek moeten aanleren. Daarbij heeft Ed  het toen hoogst spelende jeugdteam naar bijna alle uithoeken van Nederland gereden en omdat Ed er toch was deed hij de coaching er ook nog bij. Het team kon plaatsnemen in de klassieke Citroën DS met Ed als chauffeur.

Ed was een liefhebber. Samen met anderen werden regelmatig tafeltenniswedstrijden bezocht in Delft en Schiedam, waar toen op het hoogste nationaal niveau wedstrijden werden gespeeld. Zelfs over de landsgrenzen werden diverse TOP 12 toernooien en wereldkampioenschappen als toeschouwer bezocht. Ook werden dan de culturele bezienswaardigheden bezocht en ook de lokale gastronomische gerechten werden op de proef gesteld. Ed was een technisch begaafd tafeltennisser, hij beheerste de “bolle forehandspin” als geen ander. Ondanks zijn fysieke belemmeringen kon hij niet altijd in de wedstrijden tot het uiterste gaan. Nimmer heeft hij zich hierover beklaagd of dit als excuus aangegeven.

De laatste jaren was Ed een aandachtig toeschouwer in de zaal bij de competitiewedstrijden. Hij schroomde dan niet iedereen van zijn technische en tactische tips te voorzien. Een rake opmerking was soms voldoende om het wedstrijdverloop te kantelen.

Op zijn verzoek heeft Ed nog van diverse leden op zijn eigen wijze afscheid genomen. De vereniging verliest met Ed een betrokken, meelevend en positief kritisch lid.