19-10-2015 - Ron Sonneveld 2e bij ELAR Tafeltennistoernooi

Afgelopen zaterdag 17 oktober 2015 is Ron Sonneveld tijdens het ELAR tafeltennistoernooi in Meerkerk 2e geworden.

Bij dit toernooi speel je volgens het “Zwitsers systeem”. Of te wel als je wint, krijg je een sterkere tegenstander in de volgende ronde en als je verliest, krijg je een iets mindere sterke speler in de volgende ronde.

In de voorronde deed Ron het super goed. Hij won 5 wedstrijden en verloor maar 1 wedstrijd, namelijk van een speler van ttv HTV uit Hoornaar.

Ron werd 1e. De nummers 1 tot en met 4 van de eindrangschikking gingen naar de ½ finale. In de ½ finale speelde de nummer 1 tegen de nummer 4 en nummer 2 en 3 tegen elkaar. Ron speelde tegen een speler van de Korendijk uit Piershil. In de voorronde had hij gewonnen van deze speler. Dus een moeilijke wedstrijd voor hem want de druk lag bij Ron. Echter Ron had geen last van de druk. Met heerlijke schuif, kap- en spinballen, was hij ijzersterk in deze wedstrijd waardoor hij de wedstrijd won en zich plaatste voor de finale.

In de finale speelde Ron tegen een speler van ttv Tavernie uit Nieuwland. Ook hier had hij in de voorronde tegen gespeeld en van gewonnen.

Deze speler had goed zijn huiswerk gedaan voor de finale tegen Ron. Het werd een prachtige en hoogstaande wedstrijd. De speler van Tavernie spinde heel veel tegen Ron. Ron had veel terug maar de speler van ttv Tavernie maakte weinig fouten waardoor het 2-0 werd voor de speler van Tavernie. In de 3e game had Ron heel veel pech met kant- en randballen die hij tegen kreeg. Dus je voelde dat Ron deze wedstrijd helaas niet kon winnen en dat klopte ook. De laatste game ging met 16-14 verloren.

Ron behaalde dus een mooie 2e plaats. Nadat alle finales waren gespeeld, kreeg Ron de prijs die hoorde bij de 2e plaats.

Daarna werd er nog wat gegeten en gedronken en werd de terugreis aanvaardt naar Naaldwijk.