28-02-2016 - Renate van Veelen/Hua Shan Chen winnen Koppeltoernooi

Aangezien het een vakantieweek is zonder competitie was dit voor onze super toernooienman weer een reden om een toernooi te organiseren. Het Koppeltoernooi is (vind ik) een hele leuke opzet. Duo’s van een sterke speler met een iets minder sterke speler. Er wordt na 10 punten gewisseld en bij totaal 21 punten is de game gewonnen. Ron speelde met Jan, Raymond met Etty, John met Pieter, JJ met Sjors, Theo met Roy en Chen met mij. Zoals jullie kunnen zien waren de echte diehards aanwezig. Het was een 6 kamp dus iedereen had genoeg wedstrijden te spelen. Dat is natuurlijk altijd leuk. Chen zou eigenlijk een verslagje moeten schrijven, maar aangezien niemand chinees kan lezen heb ik het maar van hem overgenomen.  Eerst even verzamelen in de kantine met een bakkie koffie en de strijd kon beginnen. Nou moet ik zeggen dat ik aardig druk was en de spelers zich afvroegen of ik misschien al een borrel had gedronken. Niet helemaal ten onrechte want ik had bij het eten een wijntje op. Volgens mij is dit voor mij het juiste begin want echt alles lukte deze avond. Natuurlijk ook omdat ik aardig aan het kletsen was en de meeste spelers daar niet echt goed tegen  kunnen. Gelukkig moesten Chen en ik de eerste wedstrijd tegen JJ en Sjors. Gelukkig omdat zij nog niet echt lekker warm waren en pas later op stoom kwamen. Chen die iedere keer wanneer hij 10 punten had gespeeld zijn spieren goed warm hield door zijn jasje aan te trekken moest vaak in onze wedstrijden dit ritueel uitvoeren. De wedstrijden kwamen heel vaak boven de 21 en dan is het 2 punten en hup, wisselen maar. Natuurlijk doet de aanmoediging ook veel goeds bij hem. Er werd de hele avond veel gelachen en daar gaat het natuurlijk om. Theo had in tegenstelling tot mij, helemaal niet zijn avond. Hij wilde wel, maar het lukte niet echt en dat was aan zijn gezicht goed te zien. Zo stond hij een paar punten voor en dan sloeg ik weer toe en waren de punten weer gelijk verdeeld. Van de 15 wedstrijden werden er 6 in drie games gespeeld. De rest van de partijen werden net aan gewonnen in 2 games. De verdeling van de partners  zat dus goed in elkaar. Pluim voor onze Jeroen. Uiteindelijk was de 6e plaats voor Ron en Jan, de 5e plaats voor John en Pieter, op de 4e plek Theo en Roy. Dan komen we bij de top drie. Raymond en Etty met 3 gewonnen partijen. Nummer 2 met de zilveren beker was voor JJ en Sjors. Zij hadden 4 gewonnen wedstrijden en met stip bovenaan, alles gewonnen Chen en ik. Zoals gebruikelijk moesten er weer heel veel foto’s gemaakt worden door Chen. Misschien worden we nog eens beroemd in China. Even lekker douchen en dan nog een drankje van de kampioenen en alle tactieken even doorspreken. Zo eindigde een hele gezellige avond en voor iedereen die er niet bij kon om wilde zijn: het is echt een leuk toernooi dus zorg dat je er de volgende keer ook bij bent.

Renate