13-01-2014 - Plankentoernooi 14 december 2013

Op zaterdag 14 december 2014 werd bij SVN de jaarlijkse jeugddag georganiseerd. Om 13.00 uur werd begonnen met plankentoernooi gevolgd door met z'n allen te eten bij SVN. De dag zou worden afgesloten met potje bowlen in Delft.

Aan het plankentoernooi deden 10 jeugdspelers aan mee. Helaas viel halverwege het toernooi Luuk v.d. Bunt ziek uit. Aangezien Luuk ziek was en naar huis ging, kon die helaas ook niet blijven mee eten en daarna bowlen in Delft.

De 10 jeugdspelers waren verdeeld over 2 poules van 5 spelers waarbij de nummers 1 en 2 van beide poules door gingen naar de 1/2 finale.

In poule A waren weinig verrassingen te vermelden. De nummers 1 en 2 geplaatsten van deze poule Ramon Vreugdenhil en Sjors van Dongen gingen onderling uitmaken wie als nummer 1 en 2 door gingen van poule A naar de halve finale. Het werd een close 3 game wedstrijd tussen de heren. Game 1 en 3 werd met minimale puntenverschil gewonnen door de winnaar van deze wedstrijd. De winnaar van deze wedstrijd werd Ramon.

In poule B waren er wel verrassingen te noteren. J.J. van Elswijk verloor verrassend direct in zijn 1e wedstrijd van Vincent Hasper. J.J. stond in de wedstrijd met 2-0 voor in games.

Vincent ging in de 3e game steeds beter spelen met het hout in de vorm van een tafeltennisbatje. Of te wel hij won zeer verrassend de games 3, 4 en 5. Aangezien J.J. ook verloor van Yanick Schra, overleefde hij de poule fase niet. Aangezien Yanick met 3-0 won van Vincent werd hij 1e in poule B. Vincent verloor alleen van Yanick, dus hij werd 2e in de poule.

De 1e halve finale werd gespeeld tussen Ramon en verrassing van het toernooi Vincent. Dit werd niet echt een hele spannende wedstrijd. Ramon won met 3-0 en duidelijke cijfers van Vincent.

De andere halve finale ging dus tussen Sjors en Yanick. Dat werd wel een spannende wedstrijd. Sjors won de 1e game van de altijd met een plank goed spelende Yanick. Yanick deed als speler voor het laatst mee met jeugd plankentoernooi. Hij wilde dit graag als toernooi winnaar in stijl afsluiten. Hij gaf dus gas in game 2 en won die met 11-2. In de 3e game ging Sjors slim spelen met korte balletjes te geven bij Yanick. De 3e game won Sjors dus met 11-7. In de 4e game was Yanick weer bij de les. Deze won die dan ook met 11-8. De 5e game moest dus de winnaar aanwijzen van deze wedstrijd. In de 5e game nam Sjors een snelle voorsprong. Yanick had geen antwoord met op korte ballen spel van Sjors. Sjors won dus uiteindelijk de wedstrijd met 3-2.

De finale ging dus tussen Ramon en Sjors. In de poule fase had Ramon gewonnen van Sjors. Dus Ramon was de favoriet in de finale wedstrijd. De wedstrijd werd een ander wedstrijd dan de poule wedstrijd. Sjors kwam namelijk sterk uit de startblokken en won dan ook de 1e game met 11-6. Ook Ramon had last van korte ballen spel van Sjors. In de 2e game ging Sjors verder met sterk spelen. De 2e game won die dus met 11-7. In de 3e game gaf Ramon gas. Deze game won die dus ook met 11-7. Sjors zijn spelletje van korte ballen deed weer zijn werk in de 4e game. Sjors won de 4e game met ruime cijfers van 11-4. Dit betekende dat Sjors verrassend het plankentoernooi won bij de jeugd. Een mooie winnaar die het ook verdiende om het toernooi te winnen want hij was de sterkste tijdens deze editie.

Na de finale was de prijsuitreiking en kregen Sjors en Ramon de bekers die bij de 1e en 2e plaats hoorden.

Daarna kon de jeugd zich zelf even vermaken en ging de JC zich voorbereiden voor het eten. Nadat de tafels klaar waren gemaakt en patat met wat lekkers was gearriveerd, kon iedereen aanvallen. Tijdens het eten was het erg gezellig en genoot iedereen van patat met wat lekkers erbij. Nadat iedereen was uitgegeten, werd door iedereen de zaal opgeruimd zodat die ook weer netjes bij lag.

Om een uurtje of 18.15 uur vertrokken we met 3 auto's naar de bowlingbaan het Karrewieltje in Delft. In Delft werd er van 19.00 uur tot 20.00 uur op drie banen gebowld. Er werd op alledrie de banen op een fanatieke sportieve manier gebowld door de jeugdleden en JC leden. Daardoor werd er door menige speler een of meerdere strikes gegooid. Na een uurtje was iedereen moe van het bowlen maar had iedereen het wel naar zijn zin gehad. Om een uurtje of 20.30 uur kwamen de auto's weer veilig bij de zaal aan in Naaldwijk en konden we terugkijken op een geslaagde jeugddag van SVN.

Tot slot willen wij als JC zijnde iedereen bedanken die mee heeft geholpen aan een geslaagde jeugddag!