21-11-2016 - Ron Sonneveld bekroont een goede open Alexandria'66 toernooi met een 3e plaats; Jeroen Vreugdenhil 4e!

Op zondag 20 november 2016 hebben Ron, Jeroen en Krijn bij het Rotterdamse ttv Alexandria’66 een toernooi gespeeld bij respectievelijk de F en E licentiehouders.

Krijn speelde in zijn klasse een 6 kamp en had de mogelijkheid om door te dringen tot de kruisfinales, maar kwam helaas net wat tekort.

Ron en Jeroen speelde in de F-klasse, die verdeeld waren over 2 poules.

Ron begon in een poule van 7 spelers. Hij won 2x van een speler van Dordrecht, 1 van speler van Diveko en nog van een speler waar de vereniging onbekend van was. Er werd verloren van Jasper Zoet van de Treffers uit Roelofarendsveen en van een speler van VVV.

In eerste instantie leek het erop dat Ron was uitgeschakeld (alleen de nummers 1 en 2 van de poules gingen door). Echter in de laatste wedstrijd vervulde een speler van Dordrecht zijn sportieve plicht door van de speler van VVV te winnen waardoor Ron op onderlinge resultaat doorging naar de finale poule.

Ook Jeroen wist zich knap in zijn zeer sterke 8-kamp poule als 2e te plaatsen en ging dus ook door naar de finale poule

De finale poule bestond uit 4 spelers die nog even nadat ze al veel wedstrijden hadden gespeeld 3 wedstrijden mochten spelen.

Ron begon tegen Jasper van ttv DVO’83 uit Enschede. Een speler die alles uit tweede, derde of vierde lijn speelde en alles terug had. Ron speelde bij vlagen goed maar kon niet voorkomen dat Jasper zou winnen.

Jeroen mocht aantreden tegen de winnaar uit Ron's poule, Jasper Zoet van de Treffers. Jeroen wist met een enigszins gelukkige laatste bal de match met 3-2 naar zich toe te trekken.

De tweede partij van de finale poule werd dus een SVN onderonsje. Ron wist heel goed wat hij moest doen tegen Jeroen. Hij verloor nog de 1e game van hem maar daarna was hij heer en meester tegen Jeroen en won hij dan ook dikverdiend de wedstrijd met 3-1.

De laatste wedstrijden speelde Ron en Jeroen tegen de 'Jaspers' waar zij in de poule ook al tegen hadden gespeeld. Jeroen wist ook dit keer niet te winnen. Als Ron de wedstrijd zou winnen, zou die minimaal 2e worden en wellicht zelfs 1e. Hij begon in elk geval goed tegen Jasper en won dan ook de 1e game. Vanaf 2e game ging het rare spelletje van Jasper draaien. Rare hoge toverballen, aparte schuifballen met bh en dan ineens weer harde fh ballen kwamen er van Jasper’s batje af. Ron wist er geen raad meer mee. Hij verloor dus de wedstrijd maar werd, op onderling resultaat met Jeroen, keurig 3e en mocht dus tijdens de prijsuitreiking zijn dikverdiende 3e prijs ophalen. Daarna werd er nog even getoast op zijn prestatie en gezellig nagepraat.