21-06-2017 - Ron Sonneveld/Jeroen winnen GRR toernooi en Renate van Veelen/Theo van Zweden worden 3e

Afgelopen weken werd weer het Groot Rijnlands Regiotoernooi gespeeld. Dit is een Davis cup toernooi over 6 vrijdagen verspreidt.

De wedstrijden worden in de zalen van de regio Leiden gespeeld. Van SVN deden teams Ron Sonneveld/Jeroen en Renate/Theo mee

Ron/Jeroen zaten in een poule van 6 teams waarbij na 5 ronden, nummer 1 van poule A tegen nummer 1 van poule B speelt, nummer 2  poule A tegen nummer 2 poule B etc.

Renate/Theo zaten in een finale poule van 8 teams. Zij moesten dus soms 2 wedstrijden op een avond spelen.

In de 1e week speelden Ron/Jeroen bij TTV Docos in Leiden. Dit werd een spannende wedstrijd tegen ATTC uit Alphen a/d Rijn. De heren wonnen uiteindelijk de wedstrijd met 5-0 maar dit had ook zomaar 3-2 kunnen zijn voor de heren.

Renate/Theo mochten in de 1e week aantreden bij ttv Rijnsoever in Katwijk a/d Rijn. Zij mochten gelijk 2 wedstrijden spelen die avond. Beide keren tegen een team van Rijnsoever uit Katwijk a/d Rijn. Dit ging als een speer want ze verloren geen game en wonnen dus 2x met 5-0.

In de 2e week speelden Ron/Jeroen bij ttv de Treffers uit Roelofarendsveen tegen een team van Taverzo uit Zoetermeer. Dit werd een zwaar bevochten 4-1 overwinning. De wedstrijd duurde ruim 2,5 uur en de punten vielen op belangrijke momenten steeds net de kant van SVN op. Renate/Theo mochten van een vrije week genieten.

In de 3e week speelden Ron/Jeroen bij ttv Pecos uit Oegstgeest tegen een team van Docos uit Leiden. Onder warme omstandigheden wisten Ron/Jeroen de wedstrijd met 5-0 te winnen.

Theo en Renate speelden bij de Treffers in Roelofarendsveen. Zij speelden op deze warme avond maar gelijk 2 wedstrijden. Er werd met 5-0 van Taverzo  uit Zoetermeer gewonnen en met 4-1 van Docos uit Leiden gewonnen.

In de 4e week speelden Ron/Jeroen wederom bij ttv Pecos uit Oegstgeest. Dit maal was Reflex uit Lisse de tegenstander. Het was erg warm die avond. Ron kon daar heel goed tegen want hij was in mum van tijd klaar met zijn partijen en behaalde 2 keurige overwinningen. Jeroen was niet sterk deze avond. Desondanks doordat Ron erg goed speelde deze avond werd met 3-2 gewonnen. Theo/Renate speelden deze ronde bij ttv Rijnsoever uit Katwijk. Zij moesten tegen Pecos en wonnen wederom. Ditmaal met 3-2.

In de 5e week speelden Ron/Jeroen bij ttv Rijnsoever uit Katwijk a/d Rijn. De tegenstander was ttv Docos uit Leiden. Beide heren haalden weer hun niveau. Dit betekende een 5-0 overwinning voor het team. Zij bleven daardoor ongeslagen en werden 1e in de poule. Theo/Renate speelden 2 wedstrijden deze week. Als eerste speelden ze tegen Rijnsoever uit Katwijk a/d Rijn. Deze wedstrijd verloren ze helaas met 4-1. De 2e wedstrijd speelden zij tegen de Treffers uit Roelofarendsveen. Dit werd een mooie wedstrijd. Deze zouden ze dan ook met 3-2 winnen.

Tijdens de laatste avond waren Renate/Theo vrij maar moest wel hun concurrent Rijnsoever spelen. Als die ploeg 2 of meer punten zouden scoren zouden zij 2e worden en SVN 3e. Bij 1 punt of minder behaald door Rijnsoever werd SVN 2e.  Aan eind van de avond gaf de organisatie door dat Rijnsoever 3 punten minimaal had behaald. Daardoor werd SVN 3e. Een keurig resultaat voor Renate/Theo.

Ron/Jeroen speelden de finale tegen ttv Docos uit Leiden. Finale werd gespeeld bij de Treffers in Roelofarendsveen. Het werd een zeer spannende pot! Cruciale wedstrijd was de 1e wedstrijd van Ron. Docos wilde perse dat Gert Michiel de Niet zijn 1e wedstrijd speelde tegen Ron. Ze verwachtte dat dit hen een punt zou opleveren en zo de druk konden opvoeren op SVN. Gert Michiel deed het in begin van de wedstrijd prima. Hij pakte een 2-1 voorsprong maar daarna speelde Ron fantastisch en foutloos. Verdedigend maakte hij geen fout en zijn spinballen werden steeds scherper. Heerlijk! 4e game dus naar Ron. In de 5e game was Gert Michiel duidelijk mentaal gebroken en ging dus kansloos eraf met 11-4. Een prachtige verdiende overwinning voor Ron. Daarna maakten de heren het samen af in de dubbel. Uiteindelijk pakte Docos nog 2 punten. Echter eindstand was 3-2 voor SVN. Een prachtige toernooi overwinning voor SVN dus.

Vanaf deze plaats feliciteren wij Ron, Jeroen, Renate en Theo met de prachtige behaalde resultaten! Hiermee kwam een eind aan toernooien seizoen 2016/2017. Iedereen bedankt voor zijn of haar deelname aan een of meerdere toernooien. Hopelijk doen volgend seizoen weer velen van jullie mee aan interne en externe toernooien.