26-01-2014 - Ruud Gram Clubkampioen C

Op vrijdagavond 17 januari 2014 werden de clubkampioenschappen C gehouden. Na een paar jaar van weg geweest, konden we gelukkig weer een C houden. Voor de C waren 6 inschrijvingen.Nadat iedereen was omgekleed, kon het toernooi om 20.20 uur beginnen.

Voor dit toernooi waren dus 6 inschrijvingen. Zij speelden een finale poule. Wie aan het eind van de poule bovenaan stond, werd clubkampioen enkel C. Al gauw werd het duidelijk dat de titelstrijd tussen Ruud Gram, Esther Roos en Hua Shan Chen zou gaan.

De 1e spannende wedstrijd ging tussen Chen en Esther. Dit werd een echte thriller die uitmondde in een 5 gamer. De 5e game ging helemaal gelijk op tot 9-9. Chen maakte daarna 10-9. Daarna kwam er een hele lange ralley tussen Chen en Esther. Uiteindelijk won Chen die ralley met een netbal. Chen won dus de wedstrijd met 11-9 in de 5e game.

De wedstrijd tussen Ruud en Esther was iets minder spannend. Esther had behoorlijk moeite met spel van Ruud. Ruud zou dus de wedstrijd met 11-3, 11-3 en 11-7 winnen. Esther won 3 wedstrijden en werd zodoende 3e tijdens dit toernooi.

Op het moment dat de laatste ronde in ging van dit toernooi hadden Ruud en Chen al hun wedstrijden gewonnen. In de laatste ronde speelden de heren tegen elkaar. Een wedstrijd om het clubkampioenschap dus. Het werd een spannende wedstrijd. De heren liepen in de 1e set gelijk op. Uiteindelijk won Ruud de game met 13-11. Dit was voor Chen het sein om zijn trainingsjasje uit te doen. Echter Ruud trok daar niet zoveel van aan en ging gewoon verder met goed spelen. De 2e game won Ruud met 11-9. Chen ging in de 3e game het spel proberen nog meer te vertragen. Echter Ruud had er een passend antwoord, waardoor die ook de 3e game wist te winnen met 11-9. Ruud werd dus clubkampioen C en Chen werd een mooie 2e.

Nadat het toernooi was afgelopen, was de prijsuitreiking en kregen Chen en Ruud de bekers die bij hun plaatsen behoorden. Vanaf deze plaats feliciteren wij de heren nogmaals met hun prijzen! De volledige eindstand van de poule was:

1e Ruud Gram

2e Hua Shan Chen