21-01-2018 - Martin de Zeeuw, Aad Noordam en en Hua Shan Chen zijn de nieuwe clubkampioenen van SVN

Afgelopen vrijdagavond 19 januari 2018 werden de clubkampioenschappen georganiseerd. Na vele afzeggingen door de griep, werd er besloten om 2 Zevenkampen te maken. Een voor de A en een gecombineerde B en C, zodat iedereen toch aan zijn wedstrijden kwam.

Bij de B en C groep waren er 3 spelers voor de B en 4 voor de C. Vooraf werd er gezegd dat mocht een C speler na afloop bovenaan zou staan, zou hij of zij clubkampioen worden bij de B en zou dat ook gevolgen hebben voor eindstand van de C groep. Echter zover kwam het niet. De B spelers waren te sterk voor de C spelers.

Bij de C spelers werd Hua Shan Chen 1e. Hij wist zijn wedstrijden te winnen van Esther, Sylvia en Jan en werd dus clubkampioen bij de C. Sylvia werd 2e want zij won van Esther en Jan. Jan werd 3e want die won zijn 1e officiele wedstrijd achter de tafel van Esther! Proficiat Jan! Esther werd 4e maar verdiende wel de sportiviteitsprijs als die er was geweest want die gaf aan dat ze eerlijk en terecht van Jan had verloren.

De B spelers Aad Noordam, Dirk Overgaauw en Theo van Zweden hadden allemaal van de C spelers gewonnen. Zij moesten dus onderling uitmaken wie de B zou winnen. Aangezien Theo helaas de wedstrijden tegen Aad en Dirk verloor, moesten dus Aad en Dirk uitmaken wie clubkampioen werd. Door een terechte 3-0 overwinning van Aad op Dirk, werd Aad clubkampioen bij de B.

In de A zaten Pim van der Ende, Robert van Cooten, Martin de Zeeuw, Robert van Holsteijn, Krijn Rodenburg, Jeroen Vreugdenhil en J.J. van Elswijk. Zij speelden een 7 kamp. Al gauw zag het naar uit dat de strijd om de titel tussen Pim, Robert van Cooten en Martin zou gaan. Na 4 ronden gingen Pim en Martin met 0 verliespartijen aan de leiding. Daar achter kwam Robert met 1 verliespartij. In ronde 5 was het Martin-Robert. Eerstgenoemde won de wedstrijd verdiend met 3-1. Dat betekende dat Robert 2 verliespartijen had en dus geen clubkampioen meer kon worden. In de 6e ronde stonden Martin en Pim tegenover elkaar. De winnaar van deze wedstrijd zou clubkampioen worden van SVN en voor het eerst op de grote beker komen te staan. Pim begon voortvarend en won de 1e game. Daarna ging Martin passiever spelen waar Pim veel moeite mee had. Dus Martin draaide de wedstrijd om en won de wedstrijd met 3-1. Hij werd zodoende terecht clubkampioen bij de A en mag zich een jaar lang de beste noemen van SVN! In de laatste ronde was nog de strijd om het zilver. Pim was  op na de slopende wedstrijd tegen Martin. Hij verloor dan ook met 3-1 van Robert waardoor Robert 2e werd op onderling resultaat. Overigens iedereen won in de A 1 of meerderen partijen. Eindstand: 1. Martin, 2. Robert van Cooten, 3. Pim, 4. Robert van Holsteijn, 5. Jeroen, 6. J.J. en 7e Krijn.

Na afloop was de huldiging van de prijswinnaars en kreeg Martin de wisselbeker erbij. Die nam hij eerst mee naar huis om aan thuisfront te laten zien. In een later stadium wordt dan zijn naam op de beker gegraveerd en komt hij bij de overige toppers te staan van SVN.

Na de prijsuitreiking was het nog gezellig tijdens de 3e helft.

Bij deze feliciteren wij de prijswinnaars en hopen we dat iedereen de volgende keer weer meedoet aangevuld met alle afwezigen tijdens dit toernooi.