31-10-2018 - Koppeltoernooi 2018

Deze vond plaats op vrijdag avond 27 oktober jongstleden.

Ik was wat vroeg aanwezig en dus heb ik Jeroen even geholpen met de voorbereidingen. Hij had de tafels al helemaal klaar gezet; maar er was ook nog een competitie wedstrijd diezelfde avond. Ik heb even de eerste pot Koffie gezet en die was wat sterker uitgevallen dat dat iedereen gewend was.

Rond 20:00 uur was iedereen binnen toe Jeroen de avond in de kantine startte met de uitleg. Er werd anders gespeeld dan normale wedstrijden. Een beetje het ouderwetse systeem: tot 21 punten per game en om de 5 punten wisselen van service en best of 3 games. Maar……Er werd in teams van 2 personen gespeeld; waarbij de “sterksten” van elk team eerst tegel elkaar speelden tot 10 punten (dus elk 5 services). Dan gingen de “zwaksten” verder spelen vanuit de stand zoals die was. Ook weer 10 punten. Dan werd weer gewisseld en speelden de “sterksten” de game uit tot 21 (bij 20 – 20 uiteraard verder spelen tot 2 punten verschil). Bij de tweede game starten de “zwaksten” en werd op dezelfde manier gewisseld als de eerste game. Als er een derde game moest worden gespeeld starten de “sterksten” weer als eerste; en tevens werd wanneer een speler bij de 11 punten was van speelhelft gewisseld.

Er waren 5 teams van 2 personen: Ron / Jan; Mark / Chen; Jeroen / Hans; Renate / Nico en Dirk / Theo.

Deze teams speelden direct de finale 5 kamp op tafel 1 en 2. De strijd barste los. Ik voelde me zeer vereerd dat ik samen met (de organisator van dit evenement) Jeroen mocht spelen. Er werd hier en daar behoorlijk fanatiek gespeeld.

Aan het einde van de avond vond de prijzen uitreiking plaats. Die werd natuurlijk door Jeroen weer gedaan. Allereerst werd er iets recht gezet: De uitreiking van de procenten beker van de Junioren (had eigenlijk op de ALV moeten gebeuren) en die was gewonnen door Mark. Onder luid applaus nam hij de grote beker voor de 3de keer in ontvangst. Daarna werd de einduitslag van dit toernooi bekend gemaakt. Op de 5de plaats waren geëindigd: Ron / Jan; op de 4de plaats: Dirk / Theo en 3de waren Mark / Chen. Even de spanning wat verder opbouwen want er waren immers prijzen voor de tweede en eerste plek…..De 2de plaats werd opgeëist door het team Renate / Nico. Ik moet zeggen een hele knappe prestatie omdat Renate toch was komen spelen terwijl ze eigenlijk ziek was. Ontzettend goed gedaan! Op de eerste plek zijn dus geëindigd: Jeroen / Hans.

Het was Chen die van alle prijzen winnaars een foto heeft gemaakt. Ik hoop dat die nog ergens in de archieven van SVN terecht komen. Daarna werd nog even gezellig een biertje gedronken. Al met al vond ik het een hele gezellige avond. Het was voor mij wel een “beginners geluk” dat ik bij mijn eerste toernooi deelname bij SVN gelijk een eerste prijs mee naar huis nam. Dit is volgens mij meer de verdienste van mij zeer gewaardeerde team genoot Jeroen, die alle “sterksten” wist te imponeren.

Was getekend: Hans.