22-01-2019 - Zuidhollandse kampioenschappen door Jj en Renate

Zuidhollands kampioenschap Margriethal Schiedam.

Beste lezers van dit verslag,

Eerst zal ik jullie vertellen dat ik totaal geen zin had aan dit kampioenschap mee te doen. Het is altijd een hele lange dag en als het tegenzit moet je soms zo lang wachten, dat al Verstuurd vanaf mijn iPad Dus in plaats van uit te slapen moest ik vroeg uit de veren. Ook omdat Ik even wilde ontbijten met Sjors samen. Die kans krijg je tenslotte ook niet elke dag.

Krijn en Dirk gingen zelf naar Schiedam en Ron kwam met Jeroen mij ophalen. Dan bij Sjors thuis (moest zijn spullen pakken) nog JJ erbij inladen. Eerste opmerking was dat Sjors geen sportschoenen had. Maar gelukkig wist ik dat ze die net als alle andere spullen in de hal verkochten. Probleem opgelost. Samen even koffie drinken en iedereen ging zijn speeltafel opzoeken. Krijn was de hele dag meer met zijn dubbelpartner in de weer dan met zijn tafeltenniskunsten. Ik kan nou niet zeggen waar hij beter in is, maar bij beiden haalde hij niet echt een prijs. Jeroen was geloof ik wel lekker bezig, maar daar heb ik eigenlijk niet zo veel van meegekregen. Ook Ron heeft zijn potjes tegen toch wel erge lastige tegenspelers volbracht en behaalde de kwartfinale net als Jeroen.

Ik had nog wat info gevraagd maar heb daar niets meer op gehoord. Alleen een stukje van JJ die echt super goed bezig was. Hier volgt zijn verslag.

Verslag jj zkh

Op zondag 13 januari 2019 werd de jaarlijkse Zuid-Hollandse kampioenschappen gehouden. Dit jaar werd het toernooi gehouden in Schiedam. Om 9:30 uur in de   ochtend werden de wedstrijden in de poule gespeeld. Persoonlijk zat ik in een lastige poule met sterke tegenstanders. Na 2 wedstrijden te hebben verloren en 1 wedstrijd te hebben gewonnen, ben ik als derde geëindigd. Nadat de poules voorbij waren, ging ik door naar de verliezers ronde. In de achtste finale kreeg ik een walk-over, omdat de tegenstander niet is komen opdagen. In de kwartfinale speelde ik tegen een sterke tegenstander. Na een spannende vijfde set, trok ik de vijfde set trok ik hem aan het langste eind. In de halve finale speelde ik tegen een jonge speler die normaal in de tweede klasse speelt. Ook deze wedstrijd werd in vijf sets gespeeld. Ook deze wedstrijd won ik en mocht ik spelen in de finale van de verliezers ronde van F2. In de finale moest ik tegen de tegenstander waar ik ook in de finale tegen gespeeld heb. Ik was dus positief ingesteld in de finale. Eenmaal in de finale, begon ik steeds beter te spelen en mijn tegenstander een stuk minder. De finale werd gewonnen in drie sets en mocht ik mij kronen als winnaar van de verliezers ronde van het Zuid-Hollands kampioenschap. JJ.

Dan hadden we verder nog Sjors. Die ging ook heel lekker op zijn nieuwe schoenen, maar op het moment dat het er echt op aan komt vist hij net achter het net. De dubbels verliepen eigenlijk een beetje hetzelfde. Alleen Dirk en ik behaalde de finale nadat we van twee rolstoelers hadden gewonnen. poeh hee, wat is dat vervelend spelen. Je hersenen reageren zo op wat je bij een gewone dubbel verwachten kan en dan krijg je gewoon zomaar ineens die bal om je oren.

Iedereen zou dit eens moeten proberen of je moet tennis dubbel gewend zijn, dan weet je wel hoe het een beetje in zijn werk gaat. Onze finale was eigenlijk een groot debacle ! Behalve dan dat we net aan 1e werden. Natuurlijk blij, maar lekker gespeeld, NEE echt niet.

Zo was na een douche de lange dag toch weer voorbij en haalden wij de verdiende bekers op en nog even snel een foto op het schavot.

Dirk en Renate 1 ,  JJ een beker met een 1 en dan onze super Jeroen met een oorconde als een van de winnaars van de superprestige. Toch 50 euries.

Opeens waren we Dirk kwijt en na een kleine zoektocht gingen we met Steffany van Alexandria op weg naar de griek in Maassluis. Iedereen was een beetje gaar en dat resulteerde gelukkig in een normaal gedrag tijdens het eten. Dat heb ik wel eens anders meegemaakt.

Natuurlijk waren wij weer de laatste gasten en het personeel,stond in een rij achter de bar om ons gedag te zeggen. Het eten was prima en de prijs ook , dus een aanrader voor iedereen die van Grieks eten houdt. Maar wel netjes alstjeblieft gebruiken tegen het personeel J.

Al Met al was het toch weer een geslaagde dag en ga ik toch eens denken of ik volgend jaar weer mee ga doen.

Misschien wel met de hoogste bieder.  J

Een goede en gezellige competitie allemaal.

Renate