26-01-2014 - Jeroen Vreugdenhil Clubkampioen B

Vrijdag 17 januari werden de Clubkampioenschappen B gehouden. 13 deelnemers gingen de strijd aan waarbij Jurriaan Hofman zijn titel verdedigde. Verdeeld over 3 poules werden er mooie en spannende wedstrijden gespeeld. Dolf Joling maakte zijn rentree bij SVN en liet gelijk zien wat hij nog kan. Alleen wedstrijdritme ontbrak nog deze avond en daarom lukte het 'm net niet om zich bij de beste 2 in zijn poule (B) te plaatsen. Ook Renate van Veelen werd hier het slachtoffer, Raymond Vis en Mitchell Zwinkels wisten zich als respectievelijk nr. 2 en 1 in deze poule te plaatsen voor de volgende ronde. In poule A, met Jurriaan, Theo van Zweden, John Nederpel, Sjors van Dongen en Yanick Schra zorgde kersverse senior Yanick voor een verrassing door Theo te verslaan. Ook John Nederpel liet zich gelden deze avond, hij stak in bloedvorm en werd eerste in poule A. Jurriaan en Theo streden om plek 2, die uiteindelijk met 1 game verschil werd opgeeist door Theo. In poule C zaten Etty van Adrichem, Pieter v.d. Meer, Jeroen Vreugdenhil en Ron Sonneveld. In deze poule was Ron de beste en won al zijn partijen. Jeroen verloor alleen van Ron en plaatste zich dus als 2e in deze poule voor de volgende ronde.

In de tussenronde die hierop volgde speelde Ron tegen Theo en Jeroen tegen Raymond. Ron moest duidelijk aan het lastige spel van Theo wennen en kwam in de eerste game al gauw met 7-1 achter. Toch wist Ron de game nog naar zich toe te trekken (12-10) en dat was voor Theo een mokerslag. Mede ook door veel pech van Theo, veel ballen via het net over de tafel, wist Ron deze pot met 3-0 te winnen. Jeroen was tegen Raymond de sterkste en wist zijn partij ook te winnen.

In de halve finale speelde Ron tegen Mitchell en Jeroen tegen John. Ron zat in een flow en ook Mitchell werd met 3-0 aan de kant gezet. Jeroen moest aan de bak tegen John, maar ook hier behaalde Jeroen een mooie overwinning.

De finale ging dus tussen Jeroen en Ron, die elkaar in de poule ook al tegen waren gekomen. Toen won Ron met 3-1. Jeroen was gebrand op revanche en liet in deze finale zien waar hij toe in staat is. Bijna elke bal was raak en ondanks dat Ron hier best een paar aardige ballen tegenover had, bleek dat niet genoeg. Jeroen zette constant druk met zijn onnavolgbare backhand en Ron had er geen antwoord meer op. Zodoende pakte onze toernooidirecteur de titel bij de Clubkampioenschappen B. Jeroen van harte gefeliciteerd!!