03-03-2019 - open clubkampioenschappen 1-3-2019

Verslag Open Clubkampioenschappen SVN - Editie 2019

Op de mooie winteravond van vrijdag 1 maart werden de Open Clubkampioenschappen 2019 gespeeld bij SVN. Bij dit toernooi is de insteek dat spelers een voorsprong of achterstand krijgen bij de wedstrijden op basis van klassenverschil. Een enkele klasse verschil betekent 3 punten achterstand, en elke extra klasse een extra punt. Zo kan het dat bijvoorbeeld Ron van der Ende (2de klasse) elke game met een achterstand van 7-0 moet beginnen tegen Chen (7de klasse).

Bij deze editie bestond het deelnemersveld uit slechts 11 spelers verdeeld over 2 poules. In poule A zaten Jeroen Vreugdenhil, Guillaume, Krijn, Renate en Pieter en in poule B Dirk, Ron v/d Ende, Raymond, Sjors, Jonathan en Chen. Na vele spannende en intensieve wedstrijden was dit het resultaat van de poulefase. De nummers 1 en 2 van de poules gingen door naar de halve finales.

Poule A

Krijn 1ste met 2 overwinningen.

Renate 2de met 2 overwinningen.

Jeroen 3de met 2 overwinningen.

Pieter 4de met veel gewonnen games.

Guillaume 5de na opgave.

Poule B

Raymond 1ste met 5 overwinningen.

Dirk 2de met 4 overwinningen.

Ron 3de met 3 overwinningen.

Sjors 4de met 2 overwinningen.

Jonathan 5de met 1 overwinning.

Chen 6de met veel gewonnen games.

De eerste halve finale ging tussen Krijn en Dirk. Dirk kreeg elke game een voorsprong van 4-0 en kon hierdoor vrijuit aanvallen tegen Krijn. Krijn had het hierdoor lastig, maar het feit dat hij kramp had hielp ook niet mee. Dirk wist de wedstrijd dan ook met 3-0 te winnen.

De andere halve finale was tussen Raymond en Renate. Renate begon elke game met 3 punten voorsprong. Raymond en Renate hebben door de jaren heen vaak tegen elkaar gespeeld, en dit zijn vrijwel altijd 5-setters en spannende wedstrijden. Dat was deze avond niet anders. Na setstanden van 5-11, 12-10, 9-11 en 13-11 waren de spelers weer aangewezen op een beslissende 5de set. Raymond had in de 4de game match points weten weg te werken. Na een bloedstollende laatste game, wist Raymond met 11-9 te winnen.

De finale werd gespeeld door Dirk en Raymond. In de poulefase hadden ze elkaar al getroffen, en toen wist Raymond met 3-1 te winnen. Dirk kreeg steeds 3 punten voorsprong tegen Raymond. Beide spelers gingen met moeie benen de wedstrijd in na al 6 wedstrijden gespeeld te hebben. De setstanden geven ook hier een goede wedstrijd weer; namelijk 8-11, 14-12, 11-8, 8-11 en 10-12. De spelers deden niks voor elkaar onder en gaven geen duimbreed toe. In de laatste game kregen beide spelers match points, maar Raymond wist deze als eerste te verzilveren.

Hierdoor werd Raymond Open Clubkampioen van 2019! Dit is vrij bijzonder, want Raymond was 2,5 jaar gestopt met tafeltennis en is sinds dit seizoen weer bezig met een comeback. Ongetwijfeld volgen er nog veel mooie wedstrijden. Tenslotte willen we graag de tellers Chen en Sjors bedanken voor het tellen van de finales! En hopelijk doen er bij de volgende toernooien meer mensen mee. Tot dan!