01-04-2019 - Rijnsoevertoernooi

Rijnsoevertoernooi

Afgelopen zondag afgereisd naar Rijnsoever in Katwijk.  Helaas door een afzegging van onze toernooitijgert Jeroen, slechts met 3 man in de personen van Sjors, Raymond en ikzelf.  Gespeeld wordt daar onder de tribune van de plaatselijke voetbalclub. Een prima zaal, met een mooie kantine. Bij binnenkomst werd het snel duidelijk waarom het toernooi de toevoeging  “Tony’s edition” had meegekregen. Overal chocolade met een kleine traktatie bij aanmelden als teaser voor hetgeen deze dag op het spel stond: chocoladerepen!

Uiteraard zelf bij het opgeven niet gedacht aan de overgang op de zomertijd, wat het aanvangstijdstip voor het gevoel wel errug vroeg maakte! Toch viel het aantal laatkomers op de vingers van 1 vinger te tellen. Netjes op schema werd er dan ook begonnen. De indeling was gebaseerd op het Elo ratingsysteem. De ongeveer  70 deelnemers werden aan de hand daarvan verdeeld in 6 klassen. Sjors en Raymond kwamen terecht in de D en ikzelf in de C klasse, waarbij Raymond en Sjors ook nog in dezelfde poule zaten!

Het onderlinge duel werd in het voordeel van Raymond beslist, die die lijn doortrok door ook de rest van zijn potten in de poule te winnen en daarmee door te gaan naar de kruisfinale. Sjors ging ondanks goed spel net niet door, maar wist wel met 14-12 in de 5e game de voor hem belangrijkste wedstrijd van de dag te winnen. Namelijk die tegen de beruchte Ellen! Ook zijn dag was daarmee ongetwijfeld geslaagd.

In de halve finale en daarna de strijd om de 3e plaats, kon Raymond helaas geen vervolg geven aan zijn goede resultaten uit de voorronde. Het vat was leeg. Mogelijk mede veroorzaakt door de alcoholinname en de late bedtijd van de nacht ervoor! Wat overigens ook Sjors zijn excuus was.

Als de jeugd het af laat weten, moeten de oudjes het maar weer opknappen. Na onder andere een paar zware 5-setters kwam ik ongeslagen in de halve finale terecht die ik ook met een 5-setter uit het vuur wist te slepen.

De finale was een mooie pot al zeg ik het zelf met zeer aanvallend spel en goede rally’s. Ik heb me daarin erg vermaakt, met als bonus een 3-1 overwinning en 3 repen als hoofdprijs om mee terug te nemen!

Al met al een strak georganiseerd toernooi  en een hoop gezellige mensen. Voor herhaling vatbaar wat mij betreft.

Krijn