14-04-2019 - samenvatting kampioenschap team 2

Kampioen geworden in de 3e klasse op 12-4-2019

SVN 2 bestaat al jaren uit de vrienden Robert van Holsteijn, Krijn Rodenburg, Ron Sonneveld en Jeroen Vreugdenhil.

Zij spelen al jaren 3e klasse en ook wel eens 4e klasse omdat ze degradeerden. Ook dit seizoen moest men eigenlijk in de 4e klasse spelen na het jaar ervoor te zijn gedegradeerd.

Echter ze kregen een keuze plek aangewezen omdat de sterspelers Robert en Krijn te goed zijn voor de 4e klasse.

Dus werd het weer een seizoen van overleven en hopen dat we nu wel in zouden blijven. Echter het liep heel anders. We deden mee om de bovenste plekken en stonden dan ook na 9 wedstrijden bovenaan met 2, 4 en 6 punten voorsprong op respectievelijk de Treffers, TOGB en Taverzo. Vier ploegen die nog kampioen konden worden. Laatste speeldag had de wedstrijden De Treffers-SVN en Taverzo-TOGB.

Op de dag zelf had SVN pas twee basisspelers. Robert had een tafeltennisarm en Ron moest ’s-morgens naar ziekenhuis voor een onderzoek waardoor die later waarschijnlijk niet fit was om te spelen. De belangrijkste overwinning die dag werd ’s-ochtends al behaald door het goede nieuws dat Ron onderzoek goed was gegaan en schoon was verklaard. Ron besloot gelijk om ’s-avonds zijn spullen mee te nemen. Chauffeur en coach Robert zou dat ook doen, mocht Ron testfase van inspelen niet door komen, zou die toch spelen.

Na het inspelen, bleek Ron fit genoeg te zin en trok Robert zich dus terug als coach en teller zijnde die avond. Toen begon de avond. Wat een wedstrijd. SVN kwam met 2-0 achter, maakte 2-2 via Krijn en Krijn/Ron, kwam 4-2 en 5-3 achter. Ron pakte 4e punt nadat Krijn net niet kon stunten tegen de kopman van de Treffers na 11-9 verlies in de 5e game. Daarna moest Jeroen dus nog voor 5e punt. Jeroen heeft weinig van mee gekregen maar begreep later wel dat de sfeer vanaf de Treffers kant tegen Jeroen was. Uiteindelijk won Jeroen waarna de totale ontlading heel groot was bij SVN. Prachtig om te zien dat de 4 spelers erbij waren om dit collectieve kampioenschap samen te vieren! Zulke avonden maak je maar een keer mee in je sport carriere.

Zo geschiedde het dat op vrijdagavond 12 april 2019 4 gouden vrienden kampioen werden en historie schreven voor zich zelf. Het was een mooi seizoen met player/captain Robert die voor veel belangrijke punten zorgde en op eind zijn plekje afstond aan het team, Krijn die weer ouderwets goed tafeltennis liet zien en ook weer zeer gezellig was tijdens de 3e helft., Ron die veel respect heeft afgedwongen dit seizoen. Ten eerste door zijn goede spel en ten tweede dat die afgelopen vrijdag het risico nam om te spelen en dit ook weer fantastisch deed en Jeroen de stilste speler van het team.

Robert, Krijn en Ron> Gefeliciteerd met deze mooie en ontroerende kampioenschap. Het doet mij persoonlijk veel het afgelopen seizoen. Een zeer gezellig seizoen met een fantastische ontknoping afgelopen vrijdagavond bij de Treffers waar we alle vier bij waren! Wat de 2e klasse ons gaat brengen? Zal zwaar worden maar wat er ook gebeurd dit nemen zij ons niet meer af!

Jeroen Vreugdehil

Toevoeging van Robert van Holsteijn hierover.

……..Wat een mooie woorden van Jeroen. Maar zoals gebruikelijk doet Jeroen veel te bescheiden over zichzelf! Als hij de beelden van afgelopen seizoen terug zou zien dan kan hij niets anders concluderen dan dat zijn inzet overweldigend is geweest, zijn doorzettingsvermogen tijdens de wedstrijden geweldig (waarbij af en toe een oerkreet los kwam na een mooie game, matchpoint of gewonnen wedstrijd), zijn backhand bij vlagen fenomenaal was en niet te vergeten de allerbelangrijkste wedstrijd van het seizoen (en misschien wel uit zijn carrière) heeft gespeeld. Namelijk in de heksenketel van Roelofarendsveen, waarbij luidruchtig op de ramen werd gebonkt, de beslissende en allerlaatste wedstrijd van het seizoen pakken. Saillant detail…als Treffers die wedstrijd had gewonnen dan waren zij kampioen geworden op onderling resultaat met ons team.