26-01-2014 - Kees Vogels Clubkampioen A

Op vrijdagavond 24 januari werden de clubkampioenschappen enkel A verspeeld. Er waren 10 A spelers die werden aangevuld met de B finalisten Ron Sonneveld en Jeroen Vreugdenhil. Het was een sterke bezetting voor het toernooi. Iedereen werd door barvrouw Renate van Veelen voorzien van een bakkie koffie met koek. Nadat iedereen dat op had en mentaal er klaar voor was, kon om 20.15 uur het toernooi beginnen.

In de 1e ronde waren er 2 poules van 6 spelers. De nummers 1 en 2 van beide poules gingen door naar de 1/2 finale.

In poule A liet titelverdediger John van Staalduinen zien dat hij ook tijdens deze editie hoge ogen wilde gaan gooien. Hij was ijzersterk met zijn aanvallende spel. Uiteindelijk zou die maar 1 game (van Jeffrey Zwinkels) verliezen in 5 wedstrijden. Hij werd dus 1e in poule A. Om de 2e plaats was het beduidend spannender. Uiteindelijk zou Kees Vogels met 3 winstpartijen 2e worden in deze poule. Kees verloor direct zijn 1e wedstrijd van Jeffrey maar kon het daarna toch nog doorkomen in de poule doordat hij van Piet Vellekoop won met 3-2. Aangezien Piet en ondertussen ook Krijn Rodenburg van Jeffrey hadden gewonnen, eindigden Kees en Piet met 3 winstpartijen. Aangezien Kees van Piet had gewonnen, werd Kees 2e in deze poule. Verder was het opvallend dat Krijn met 3-0 van zijn teamgenoot Jeffrey won.

In poule B was het ook spannend. Hier was Martin de Zeeuw erg op dreef met zijn solide vaste spel. Hij wist al zijn 5 wedstrijden te winnen. Alleen Pim van der Ende wist er een 5-gamer uit te slepen tegen Martin maar moest toen uiteindelijk toch het onderspit delven tegen Martin. Uiteindelijk zou Ron van der Ende 2e worden in deze poule. Hij won namelijk de wedstrijd om de 2e plaats van Pim met 3-0. Verder was het opvallend in deze poule dat de wedstrijd tussen de twee Robert's (van Cooten en van Holsteijn) met 3-1 door van Holsteijn werd gewonnen.

De 1e halve finale wedstrijd werd gespeeld tussen John en Ron. Dit was een prachtige wedstrijd waarbij vooral John de mooiste ballen en zelfs een wereldbal sloeg. De wereldbal sloeg die op 11-10 voorsprong in de 2e game. Ron smashte een bal af dacht hij maar John sloeg hem gewoon nog even keihard terug en voorbij Ron waardoor die de game met 12-10 won. Hij kwam zo op 2-0 te staan. Ron ging er in de 3e game nog eenmaal helemaal voor staan. Dat resulteerde in het feit dat hij de 3e game met 11-8 won. Echter in de 4e game was John weer bij de les en met snoeiharde kogelsballen won die de 4e game met 11-6 en zodoende ook de wedstrijd.

In de 2e halve finale wedstrijd speelden Martin en Kees. De vastheid van Martin tegen de verdediging van Kees. Dat was een mooie wedstrijd om naar te kijken. Vooral in de 1e game speelde Martin weergaloos met zijn spinballen en korte ballen. Kees werd er soms gek van dat Martin geen fout maakte en hij wel. Dus de 1e game ging met 11-6 naar Martin. Vanaf 2e game ging vermoeidheid een rol spelen bij Martin waar Kees dankbaar gebruik van maakte. Martin ging minder spelen en Kees steeds beter door zijn verdedigende spel en woeste uithalen van zijn forehand. Kees kon de wedstrijd ook in zijn voordeel laten kantelen en won dus de wedstrijd nog met 11-8, 11-3 en 11-7.

De finale ging dus tussen John en Kees. John was de titelverdediger en Kees was voor het laatst clubkampioen geweest in 1991. Voor John zou het nog een extra lastige finale worden omdat hij in de poule fase al met 3-0 van Kees had gewonnen. Om 23.30 uur liet de goed leidende scheidsrechter Ron Sonneveld de finale beginnen. John startte furieus de finale met zijn harde forehand ballen die hij menigmaal om Kees zijn oren sloeg. De 1e game ging dan ook met 12-10 naar John. Vanaf game 2 ging Kees steeds meer grommen en beter verdedigen. Het werd weer een ouderwetse muur bij Kees waar het moeilijk is om voorbij te komen. De 2e game was erg spannend en die ging uiteindelijk met 13-11 naar Kees. John probeerde zich in de 3e game terug te spelen in de wedstrijd maar dat lukte niet echt meer bij hem want Kees werd zo vast als een huis en als hij dan nog eens een hoge bal kreeg, sloeg hij die nog even in met zijn forehand. De 3e game won Kees met 11-7. Het geloof in een goede afloop was bij John na de 3e game verdwenen. Dit betekende dat Kees de 4e game makkelijk won met 11-5 en na 1991 voor de 2e keer clubkampioen van SVN werd.

Na de finale was de prijsuitreiking en werden Kees en John gehuldigd voor hun prestaties van dit toernooi en kregen zij de bekers die bij hun prestaties hoorden. Vanaf deze plek feliciteren wij de heren nogmaals met de prestaties. Na afloop werd door iedereen de zaal opgeruimd zodat daarna met zn allen nog een hapje en/of drankje kon worden gedaan in de kantine.

Vanaf deze plaats kunnen we terugkijken op geslaagde clubkampioenschappen en willen we alle barwachten, tellers en opruimers van de zaal bedanken voor hun inzet want zonder jullie inzet kunnen er ook geen clubkampioenschappen worden georganiseerd. Hopelijk mogen we ook in de toekomst weer gebruik maken van jullie hulp!