02-03-2014 - Jeroen Vreugdenhil wint verrassend Open Club 2014

Vrijdag 28 februari werden de Open Clubkampioenschappen gespeeld.

15 deelnemers werden verdeeld over 3 poules van 5. In poule A mochten Jeroen, Ron S., Aad Noordam, Ruud Gram en Chen uitvechten wie als beste 2 door zouden gaan naar de volgende ronde. In poule B waren dat Kees, Krijn, Renate, Ferry en Esther en in poule C waren dat Ron v.d. Ende, Pim, Theo, Angela en Jan. Bij de Open Club is het zo dat je indien je een klasse hoger speelt je met een 3-0 achterstand aan de wedstrijd begint. Dit loopt per klasseverschil meer steeds 1 punt hoger op. Zo begon bijvoorbeeld in poule C, Ron v.d. Ende tegen Jan met een 7-0 achterstand aan de game. Best lastig zo zou blijken. Vooral voor Pim, die met 3-1 ten onder ging tegen Jan. In poule C gingen uiteindelijk Ron v.d. Ende en Jan door naar de volgende ronde. In poule B waren dat Krijn en Kees en in poule A waren dat Jeroen Vreugdenhil en Ron Sonneveld. In de tussenronde speelde beide Ronnen tegen elkaar, dit werd een spannende pot, mede door de 4-0 voorsprong die Ron Sonneveld steeds had aan het begin van elke game. Toch wist Ron v.d. Ende in de vijfde game het verschil te maken en plaatste zich voor de halve finale. De andere tussenronde ging tussen Jan en Kees. Kees moest steeds een 7-0 achterstand wegwerken en deed dat ook in 3 games achte relkaar die hij met 11-8 won. Kees plaatste zich dus ook voor de halve finale. De halve finales gingen tussen Krijn en Ron v.d. Ende en Jeroen Vreugdenhil en Kees Vogels. Krijn kon tegen Ron niet het niveau pakken van de poulewedstrijden en ging met 3-0 onderuit tegen Ron. Kees had in Jeroen een lastige tegenstander en mede door de 4-0 voorsprong die Jeroen steeds had, kwam Kees er eigenlijk niet aan te pas. Jeroen won met 3-0.

De finale ging dus tussen Ron v.d. Ende en Jeroen Vreugdenhil. Ook hier had Jeroen steeds een 4-0 voorsprong aan het begin van de game. Het werd een spannende finale, de eerste 3 games waren erg close, Jeroen won de eerste met 11-9, Ron de tweede met 11-9, Jeroen de derde met 12-10. In de 4e game werkte Ron de 4-0 achterstand vrij snel weg, op de stand 9-7 voor Jeroen had Ron een grote kans het punt te maken, maar hij raakte de bal op het randje van zijn batje, dus ipv 9-8 werd het 10-7 voor Jeroen, die daarna ook het winnende punt maakte en dus Open Clubkampioen 2014 werd. Eniszins verrassend, maar hij werd onlangs ook al clukampioen in de B, dus eigenlijk verkeert onze toernooienman in een super vorm! Jeroen van HARTE GEFELICITEERD!