16-03-2014 - Ron Sonneveld net buiten de prijzen bij Oppertoernooi Berkel

Op zondag 16 maart 2014 deden een aantal SVN'ers mee aan het Oppertoernooi van TTV TOGB in Berkel en Rodenrijs. Na een voorspoedige auto rit en en voorbereiding op het toernooi dmv bakkie koffie en inspelen, konden de SVN'ers aan het toernooi beginnen.

Krijn zat nog steeds in de E poule waar die eigenlijk op papier wel weer eens  in de F zou mogen uitkomen. Dit blijven we ook gewoon proberen voor de volgende toernooien. Echter vandaag mocht Krijn dus in de E spelen. Het betrof een 8 kamp. Krijn speelde zoals altijd wel weer goed maar kwam tegen sommige spelers net iets te kort. Uiteindelijk won Krijn 2 potten en eindigde zo op de 7e plaats in de poule.

Dan Raymond. Deze topper van team 3 speelde in de F mee in een 8 kamp. Ook Raymond speelde goed vandaag. Alleen hij had een beetje pecht op de belangrijke momenten in sommige partijen. De laatste wedstrijd ging die er nog eenmaal helemaal voor tegen Ge van der Willigen van Sassem. Waar die in de andere partijen pech had, had die nu eens geluk en won hij de wedstrijd met 12-10 in de 5e game, zodat die toch een partij wist te winnen tijdens dit toernooi. Helaas werd die wel met die ene partij overwinning 8e in de poule.

Jeroen Vreugdenhil deed het prima in zijn poule (ook in de F), hij lag helemaal op koers voor de halve finales. Zijn 1e 3 wedstrijden in zijn poule van 8 won hij keurig met goed spel. Uiteindelijk kwam hij net 1 puntje tekort om door te dringen tot de halve finales.

Dan onze uitblinker tijdens dit toernooi Ron Sonneveld. Hij zat ook in de F en speelde in een poule van 7 spelers. Dit ging hem goed af want hij verloor alleen van Jethro Bos van FVT. Echter die had al een paar potjes verloren. Dus werd Ron keurig 1e en zat die bij de laatste 6 van het toernooi.

De organisatie besloot om die 6 spelers een ko wedstrijd tegen elkaar te laten spelen. De winnaar ging door naar de finale poule. Ron mocht tegen Lieuwe v.d. Meer van Taverzo. Die had het erg lastig tegen Ron zijn spel van schuiven en kappen en openen als die een goede bal krijgt! Ron was gewoon de beste in deze partij en verdiende het ook om te winnen deze partij. Dat deed Ron ook uiteindelijk met 3-0.

De finale poule speelde Ron tegen Ad van Geest van Sassem en Mark van der Zee van Pingwins. De eerste wedstrijd werd gespeeld tussen Ad en Mark. De laatste won de wedstrijd met 3-0. De eerste finale wedstrijd van Ron begon tegen Ad. Ron zat niet helemaal lekker in de wedstrijd en ook de forehand liet hem een beetje in de steek. Ook had Ron best af en toe pech tegen Ad die eigenlijk toch een spel heeft wat Ron ligt als die in goede doen is. Echter op cruciale momenten tijdens de wedstrijd was Ad wat beter als Ron. Daardoor won Ad de wedstrijd met 3-0.

Ron moest dus nu in zijn tweede wedstrijd tegen Mark ook met 3-0 winnen om nog kans te houden voor de prijzen. Echter Mark was eerlijk gezegd wel erg goed. Ondanks dat die heel weinig zei, kon die wel goed ballen. Wat Ron ook probeerde Mark sloeg gewoon mooie forehands en backhands winners. Daardoor won die de 1e game en wist Ron toen al dat die niet in de prijzen viel (het was een beetje raar dat in de finale poule van 3 maar 2 prijzen waren). Ron probeerde er nog een wedstrijd van te maken maar met de gedachten dat die niets meer kon winnen, lukte dat niet meer, waardoor hij de wedstrijd met 3-0 verloor. Ondanks de lichte anti climax voor Ron kon die toch terug kijken op een geweldig gespeeld toernooi. Als die deze vorm vasthoudt, zal die vast nog wel ergens in loop van het seizoen in de prijzen vallen. De tweede teleurstelling voor de SVN`ers was dat ze nadat ze waren omgekleed de afterparty alleen met een drankje moesten doen want de keuken was al gesloten. Zo kwam er om een uurtje of 18.30 uur een einde aan een leuke tafeltennistoernooi in Berkel en Rondenrijs waar Ron helaas net niet het podium mocht betreden.