06-09-2014 - Krijn Rodenburg/Roy Rombaut winnen SVN2 toernooi

Afgelopen vrijdagavond 5 september is het wedstrijd seizoen weer officieel begonnen bij SVN. Op deze avond werd namelijk het SVN2 toernooi verspeeld. Bij dit toernooi zijn er koppels van 2 personen die een mini davis cup wedstrijd spelen. Of te wel de sterkste spelers van beide teams spelen een wedstrijd tegen elkaar, gevolgd door de andere twee spelers van de teams en aansluitend wordt er een dubbelspel wedstrijd gespeeld. De dubbelspel wedstrijden hoefden niet meer in de vervolgronde worden gespeeld als de stand 2-0 was na enkelspel wedstrijden.

Er waren 10 teams, dus een gezellige opkomst. De teams waren verdeeld over 2 poules van 3 teams en 1 poule van 4 teams. Alle wedstrijden waren best of 3 games en de nummers 1 en 2 gingen door naar de vervolgronden.

Poule A:

In poule A was het koppel Ron Sonneveld/Nico van Zwet de sterksten. Zij wonnen beide team wedstrijden. Tweede werden Aad Noordam/Pieter van der Meer. Zij gingen dus ook mee naar de vervolgronden.

Poule B:

In poule B werden Robert van Holsteijn/Sjors van Dongen ongeslagen 1e en Jurriaan Hofman/Leo de Wilde 2e. Opvallende uitslagen waren in deze poule: Jurriaan-Robert 2-0 en Sjors-Leo 2-1 met een 15-13 overwinning in de beslissende game.

Poule C:

In poule C werden Krijn Rodenburg/Roy Rombaut ongeslagen 1e en Guillaume Sourisce/Hua Shan Chen werden 2e. Opvallende feiten in deze poule waren dat Roy verrassend al zijn enkelspel wedstrijden wist te winnen. Dat Chen van John Nederpel won en dat dubbel Krijn/Roy opgaf tegen Guillaume/Chen om te voorkomen dat Roy zijn liesblessure niet zou verergeren waardoor ze het vervolg van toernooi niet verder konden spelen.

¼ finale Guillaume/Chen-Jurriaan/Leo 2-1: Guillaume pakte een degelijke 2-0 overwinning op Jurriaan. Leo trok de stand gelijk met een overwinning op Chen. Dubbelspel wedstrijd moest dus de winnaar aanwijzen. Deze werd erg spannend en close. Uiteindelijk zouden Jurriaan/Leo met 11-9 in de 3e game winnen.

¼ finale Krijn/Roy-Aad/Pieter 2-0: Krijn was veel te sterk tijdens de 2e games wedstrijd tegen Aad. Roy was verrassend ook in een 2 games wedstrijd veel te sterk voor Pieter, waardoor deze wedstrijd snel was afgelopen.

½ finale Ron/Nico-Jurriaan/Leo Dit waren spannende en close wedstrijden. Uiteindelijk zouden zowel Ron als Nico nipt maar verdiend hun wedstrijden winnen waardoor er geen dubbelspel wedstrijd meer hoefde te komen.

½ finale Krijn/Roy- Robert/Sjors 2-1: Dit werd een bloedstollende spannende wedstrijd. Robert won verrassend van teamgenoot Krijn met 2-1. Roy won op zijn beurt verrassend van teamgenoot Sjors met 2-0. Dubbelspel wedstrijd moest dus de finalist aanwijzen. Ook dit werd uiteraard een spannende wedstrijd. Uiteindelijk werd het een drie setter waarbij Krijn/Roy uiteindelijk de gelukkige winnaars waren.

Finale: Krijn/Roy-Ron/Nico 2-1: Dit werd een prachtige finale met hoogstaand tafeltennis van alle 4 finalisten. Krijn won met 2-1 van Ron en Nico won met 2-0 van Roy. Dubbelspel wedstrijd ging dus de winnaar aanwijzen van het toernooi. Uiteindelijk zouden Krijn/Roy in de 3e game met 13-11 winnen na twee prachtige punten van Krijn op het eind.

Na afloop was gelijk de prijsuitreiking en konden we daarna in de mooie opgeknapte kantine terug kijken op een geslaagd toernooi. Vanaf deze plaats feliciteren wij Krijn/Roy met toernooi winst en Ron/Nico met de 2e plaats!