01-10-2014 - Lotte en Casper succesvol op welpendag

Vandaag hebben Casper van Velden en Lotte Spaargaren mee gedaan aan Welpendag 2014 georganiseerd door afdeling West. Het werd dit jaar gehouden bij ttv Phoenix in Delft in het kader van het Regionale Dag van het Talent.

Na het welkomstwoord werden de kinderen verdeeld in groepjes. Na de groepsverdeling werd uiteraard gestart met de warming-up. Vervolgens gingen alle groepen een parcours af van 7 Onderdelen. Deze onderdelen bestonden uit:

1. Diverse ballen stuiteren in korfmand
  2. Snelheidsparcours: alle bekers vullen en daarna weer legen met ballen
  3. Klim/duik parcours
  4. Zijwaarts dribbelen met een basketbal
  5. Mbv batje balletje mikken op a4-tje
  6. Springkracht: hoe hoog kan je springen
  7. Pingpongbal verwerpen met linker- en rechterhand
Na het afronden van deze parcours was het lunchtijd. Tijdens het nuttigen van een lekkere tosti werd al besloten dat ze volgend jaar wel weer mee wilden doen.

De tafeltennistafels waren opgezet! Allereerst gingen ze een kwalificatieronde spelen. Dit om de welpen naar klasse in te delen; er werd slechts één game gespeeld. In deze ronde won Casper een wedstrijd en Lotte helaas geen. Dan was het nu tijd voor het echte werk. Lotte was ingedeeld in poule C en Casper in poule B waarbij 2 games werden gespeeld. Lotte heeft in deze poule 1 wedstrijd gelijk gespeeld. Casper heeft geen game meer binnen kunnen halen, maar dat mocht de pret in het spel niet drukken.

Aan het eind van de dag werden er certificaten en medailles uitgereikt aan alle deelnemers. Van deze deelnemersploeg gaan er 16 naar de landelijke talentendag in Papendal. Of Casper en/of Lotte daarbij zitten, dat horen we binnenkort. Deze leuke dag hebben ze alvast in de pocket!