25-01-2015 - Piet Vellekoop nieuwe clubkampioen van SVN

Op vrijdagavond 23 januari 2015 zijn de clubkampioenschappen A gespeeld.

Er waren 10 deelnemers, dus 2 poules van 5 en de nummers 1 en 2 gingen door naar de halve finale.

In poule A werd titelverdediger Kees Vogels ongeslagen 1e. Tegen Ron van der Ende was hij die status bijna kwijt maar kon de wedstrijd toch winnen in de 5e game met 12-10. Ron werd 2e maar dat ging niet vanzelf. Hij had daarbij de hulp nodig van zijn teamgenoot Robert van Cooten. Die won in de laatste wedstrijd met 3-2 van Jeroen Vreugdenhil. Als Jeroen deze wedstrijd had gewonnen, was hij 2e geworden. Nu kwamen de 3 heren gelijk met 2 overwinningen en sleepte Ron de 2e plaats er uit voor Jeroen en in poule B werd Piet Vellekoop 1e. Dit ging redelijk gemakkelijk. Alleen tegen Krijn had hij een volle 5-gamer nodig om deze partij te winnen. Krijn Rodenburg was de grote verrassing van deze poule. Als 7e ingeschaald, won hij van de hoger geplaatsten Jeffrey Zwinkels en Pim van der Ende. Vooral tegen Pim was dit een prestatie van formaat. Dus Krijn werd met 3 overwinningen 2e in deze poule.

De halve finales werden prachtige wedstrijden tussen Kees-Krijn en Ron-Piet. Bij Kees-Krijn begon Krijn als een wervelstorm. Binnen no time stond hij met 2-0 voor met schitterend spel. Vanaf de 3e game ging Kees grommen en minder fouten maken als verdediger. Dit resulteerde in het feit dat het 2-2 werd. In de 5e game sloeg Kees 2 hoge ballen mis en Krijn hervond zich met de forehand spin. Dit betekende dat de sensatie was voltrokken. Krijn won namelijk met 3-2 en schakelde de titelverdediger uit.

Ron-Piet In deze wedstrijd nam Ron een snelle 2-0 overwinning. Piet trok het niet meer. Sloeg gelijk in de 3e game twee punten weg en ging toen tot zichzelf praten. Dit betekende dat hij ineens de wedstrijd kon omdraaien naar zijn kant. Met prachtige forehand ballen maakte hij er 2-2 van. Ook in de 5e game was hij de sterkste van de 2, kon zijn zenuwen beheersen en plaatste zich zodoende met een schitterende 3-2 overwinning op Ron voor de finale.

Een finale die weinigen hadden voorspeld. Twee spelers die elkaar ook al in de poule hadden getroffen en die nog nooit clubkampioen van SVN waren geworden. Allemaal ingredienten voor een spannende finale. Echter die kwam er niet echt. Piet was ijzersterk na de indrukwekkende inhaalrace tegen Ron en Krijn moest nog een beetje bijkomen van de grote inspanningen tegen Kees. Piet speelde fantastisch met de forehand spin waar Krijn niet meer mee kon dan tegenhouden. Dit betekende dat Piet de wedstrijd (in tegenstelling tot de poule fase) redelijk eenvoudig kon winnen. Piet won de wedstrijd met 3-0 en kon het uitschreeuwen met de kreet “Eindelijk”. Een dolgelukkige winnaar en uiteraard ook een dolgelukkige nummer 2!

Na de finale was de prijsuitreiking. Hierbij werd Piet geeerd en geroemd voor zijn titel. Hij heeft er jaren tegenaan gezeten om clubkampioen te worden. Nu lukte het en iedereen gunde het hem ook wel! Ook was er vol lof voor nummer 2 Krijn Rodenburg. Een puike prestatie van hem. Een goede opsteker voor de competitie en als hij zo door gaat, zal hij ook wel eens clubkampioen worden van SVN. Echter nu staat de beker eerst in huize Vellekoop!