Toernooiverslag Tavenu toernooi 2 november 2019

Op zaterdag 2 november 2019 hebben ik (Raymond), Krijn, Jeroen en Seula meegedaan aan het Tavenu toernooi in Numansdorp. Er waren ongeveer 90 deelnemers. Bij dit toernooi wordt er gespeeld in 5 groepen. Om te beginnen worden alle deelnemers in poules van 5 ingedeeld, er wordt hier niet gekeken naar het niveau van de spelers. Op basis van de uitslagen van deze poules, worden de vervolgpoules ingedeeld. Alle nummers 1 komen in dezelfde klasse terecht, alle nummers 2 in dezelfde klasse en zo verder. Op deze manier komen er 5 klasses met 18 spelers, namelijk groep A, B, C, D en E.

Zelf had ik een goede eerste poulefase waar ik 3 van de 4 wedstrijden wist te winnen. Ik verloor net aan van een 2de klasser en won van een 3de, 5de en 6de klasser. Aangezien ik zelf 4de klasse speel, waren dit goede resultaten. Echter won de 3de klasser van de 2de klasser dus kwamen we alle drie op evenveel gewonnen wedstrijden uit. Na het tellen van punten (want de games tellen gaf geen doorslag) bleek dat ik 2de was geworden en doorging naar poule B.

 Tegelijkertijd waren mijn clubgenoten ook bezig aan spannende poulefasen. Jeroen wist met goed spel een 2de plaats te behalen in zijn poule en Krijn deed hetzelfde in zijn poule. Dit betekende dat wij alle drie in dezelfde poule B terecht kwamen! Seula beleefde vandaag haar toernooidebuut in Nederland. Ze wist in haar poule 1 wedstrijd te winnen en werd hiermee 4de in haar poule en ging door naar poule D in de middag.

Tijdens de vervolgpoules speelden ik, Krijn en Jeroen op naast elkaar gelegen tafels. In poule B zaten een hoop goede spelers, variërend van de 1ste klasse tot aan de 4de klasse (Zoals ikzelf dus 😊 ). Dit was een best pittig vooruitzicht, maar ik wist dat ik goed stond te spelen dus er lagen kansen voor een goed resultaat. Ik kwam terecht in een poule met 5 spelers. Ik verloor mijn eerste wedstrijd in de vervolgpoule kansloos met 3-0 van een 2de klasser, ik had simpelweg niets in te brengen. Verrassend genoeg wist ik de andere 3 spelers met een gezonde dosis vechtlust te verslaan, dit tegen de verwachtingen in. Zodoende werd ik ook in deze poule 2de en ging door naar de winnaarsronde.

Op de tafel daarnaast stond topspeler Jeroen in een poule van 4. Deze topper stond meerdere keren een mooie show weg te geven. Toen het stof neergedaald was bleek dat Jeroen 2de was geworden in zijn poule, en ook hij ging door naar de winnaarsronde.

Nog een tafel verderop konden we Krijn vinden die ook een poule van 4 trof. In zijn poule kwam hij onder andere oude bekende Rob Huizinga tegen (ja, onze oude trainer!). Deze wedstrijd wist hij helaas niet te winnen, en verloor ook nog een andere wedstrijd. Hij wist na een spektakelstuk wel een wedstrijd te winnen in zijn poule en behield zo zicht op de winnaarsronde. Hij had zelf verwacht 3de of 4de te worden, maar omdat Rob zijn laatste wedstrijd verloor werd Krijn na het tellen van games toch nog 2de! Dit betekende dat ook Krijn in de winnaarsronde van klasse B terecht kwam.

Aan de andere kant van de zaal stond Seula te spelen in een poule van 5. Seula ging gedurende de dag steeds beter spelen, maar wist ondanks goed spel helaas geen wedstrijden te winnen in deze poule en zo werd ze 5de. Aangezien de nummers 1 en 2 door gingen naar de winnaarsronde en de nummer 3 en 4 naar de verliezersronde, zat voor Seula het toernooi erop. Maar ze beleefde een mooi debuut!

Wat overbleef waren de heren in de winnaarsronde van klasse B, dit waren de kwartfinales. Door het goed indelen van de schema’s hoefden we gelukkig in deze rondes niet tegen elkaar te spelen. Zelf kwam ik tegen een 1ste klasser (!) te staan die met anti-rubber speelt. Jeroen waarschuwde mij voor hem, omdat hij zelf ervan had verloren. Echter is mijn overtuiging dat je niet bang moet zijn, maar gewoon moet spelen. Door slim spel wist ik dan ook met 3-1 te winnen en ik ging door naar de halve finale.

Jeroen trof in zijn kwartfinale de winnaar van mijn poule. Dit was een oude bekende voor Jeroen, en hij wilde eigenlijk al voor de wedstrijd de uitslag opschrijven want hij had er weinig vertrouwen in. Ondanks dat Jeroen nog een keer alles gaf op deze lange dag, wist hij helaas niet te winnen. Hiermee hield het toernooi voor Jeroen na een reeks mooie resultaten op.

In Krijn zijn kwartfinale trof hij een jonge en energieke speler. Krijn had al wat mentale/motivatie schade opgelopen na het verliezen van een aantal wedstrijden door rand- en netballen bij een stand van 10-11 en 2-2. Dit hielp niet mee tegen een simpelweg hele goede speler. Toch wist Krijn met stunt en vliegwerk er nog een 5-setter van te maken, maar helaas ging deze toch verloren. Is het misschien een vloek die heerst voor Krijn? Laten we hopen dat hij deze snel verbreekt!

Door deze resultaten bleef alleen ikzelf over. In de halve finale trof ik de tegenstander van Krijn. Ik kan hier gaan zeggen dat ik in de 10de wedstrijd van de dag last had van vermoeidheid, maar dat geldt ook voor de tegenstander. De waarheid is echter dat ik simpelweg nooit een kans had om te winnen van deze tegenstander, hij is gewoon heel erg goed. Hij had een forehand topspin en smash die harder gingen dan een straaljager voor mijn gevoel. Ik verloor hier dan ook met flinke cijfers met 3-0. Ik dacht dat mijn toernooi er hiermee op zat, maar er was ook nog een wedstrijd voor de 3de en 4de plaats.

Dit gaf nieuwe inspiratie. Ik kwam hierin een nieuwe tegenstander tegen, die had verloren van mijn poulewinnaar (dezelfde man die van Jeroen won in de kwartfinale). Door tijdnood bij de organisatie van het toernooi kon deze speler niet uitrusten na zijn halve finale, maar hij moest gelijk door voor de wedstrijd tegen mij. Dit gaf mij een voordeel, want iedereen is moe na het spelen van zoveel wedstrijden. Ik wist met goed en slim spel de wedstrijd met 12-10, 12-10 en 16-14 te winnen en werd hiermee 3de in klasse B! Aangezien dit een klasse was met spelers die hoger aangeschreven zijn dan ikzelf, was dit een verrassend resultaat. Altijd fijn voor het gevoel.

  • Na de prijsuitreiking zijn we met een mannetje of 50 nog naar de Happy Wok in Numansdorp gegaan om gezellig met zijn allen de dag af te sluiten. Al met al een zeer gezellige en geslaagde dag! Ik zeg tot volgend jaar.
Toernooiverslag Tavenu toernooi 2 november 2019
Schuiven naar boven